VINTERKOS

Sponset innlegg.

img_9386Å, som jeg elsker spiselige julegaver og da spesielt min lillesøsters sjokoladetrøfler som hun lager hver jul. Selv har jeg noen favoritter som går igjen hvert år som sukkertøy, biscotti og fløtekarameller, og i år tenkte jeg at jeg måtte prøve meg frem med litt andre godsaker også. Da kunne det nesten ikke passet bedre å få tilsendt den nyeste kokeboken til My Little Kitchen, designet av Turbo Kommunikasjon.
Jeg har ganske mange kokebøker og denne er nå en av favorittene mine. Måten den er skrevet og lagt opp med bilde til hver oppskrift er noe jeg verdsetter. Det holder ikke å bare lese, jeg må også vite hvordan det skal se ut.

I boken er det mange gode oppskrifter og jeg håper vi klarer å bake en del av de før jul. Jeg har plukket ut 4-5 som vi bare må få til.
Den første oppskriften vi lagde var sjokoladekaramellene. Jeg var først litt skeptisk ettersom jeg synes fløtekaramellene er gode nok som de er, men etter å ha smakt disse med sjokolade tror jeg nesten de overgår de andre. Disse blir definitivt faste julegaver i årene som kommer. img_9376

DET LILLE TOGET // KONKURRANSE

Innlegget er skrevet i samarbeid med Tactic.
img_9072img_9073img_9075Det har blitt mange kvelder alene med barna de siste månedene og for å gjøre det enklest mulig for meg har jeg enten satt på film eller gitt jentene iPaden for å holde de opptatt og fornøyde. Kanskje ikke det mest pedagogiske valget jeg tar, men det holder husfreden her.
Idag derimot slo vi av TVen, la vekk mobilen og tok frem Det Lille Toget.
Spillet går ut på å velge seg en farge, spinne pilen og kjøre Det Lille Toget  til de ulike stasjonene for å finne kofferter i samme farge som den man har valgt. Koffertene ligger med fargen ned så det er gjelder å følge med. Den første som finner alle de tre koffertene sine har vunnet spillet. Aldersgrensen er 4+  passer utmerket for jentene mine, og de syntes spillet var så gøy at etter endt runde tok vi likegreit en til! Det Lille Toget selges i de fleste bok- og leketøysforretninger og er nå en klar favoritt her hos oss.  🙂

I samarbeid med Tid Sammen er jeg så heldig å få gi bort Det Lille Toget til en av mine følgere og det du trenger å gjøre er å kommentere under innlegget. Lykke til!

NESTLÉ MIN YOGHURT

(Sponset produkt)imageedit_11_4917424976imageedit_15_2595493335imageedit_13_4022100791

Nå har Marcus i lang tid spist forskjellige smoothier og for å utvide smakene litt har vi nå prøvd yoghurten fra Nestlé. Den kommer i flere ulike smaker men banan og jordbær er en tydelig favoritt hos mini. Yoghurten kommer i både beger og i skvisepose  så her er det bare å velge det som passer en best. Personlig synes jeg skviseposene er best når man er på farten. 🙂

MITT FØRSTE ALIAS

Innlegget er skrevet i samarbeid med Tactic.

imageedit_9_9198486723imageedit_5_4938376329imageedit_7_8101105425Nå mens vi pusser opp badet vårt har vi flyktet fra hjemmet vårt og flyttet inn hos svigerfamilien min. De har et stort hus, så her har vi har fått en egen etg som vi kan boltre oss på.

Jeg tok med meg noen spill som vi kan underholde oss med på kveldstid istedet for at det bare skal bli TVtid, og et av spillene var Mitt Første Alias. Jentene har mast i lang tid på å få spille dette spillet så da jeg igår spurte om de ville leke  var de i ekstase. Jentenes bestemor og jeg ble med så vi delte oss inn i to lag.
Spillet fungerer på samme måte som vanlig Alias, den ene på laget skal forklare et ord for den andre. På originale Alias trekker man et kort der det står flere ord nedover på en liste, mens på Mitt Første Alias er det et bilde av feks en kake, fotball, benk eller lignende. Dette fungerer jo veldig bra for de aller fleste barn, og selv for de som ikke kan lese forstår hva de skal forklare. Spillet er beregnet for barn i alderen 3-7 år men jeg vil heller påstå at det passer til 4-7 år gamle barn. Min yngste datter, Sofia, på 3 1/2 år forsto ikke helt hvordan spillet fungerte og ropte ut det som var vist på bildet istedet for å prøve å forklare for storesøsteren sin på 5 1/2 år. Dette til stor latter for meg og jentenes bestemor og frustrasjon for storesøster. Vi får ta frem spillet litt oftere så det blir enklere å forstå hvordan spillet fungerer. 🙂

GAME NIGHT

Sponset innlegg – skrevet i samarbeid med Tactic.imageedit_1_9913759980imageedit_4_5804009296imageedit_6_4595716793imageedit_8_9837336208

Forrige helg arrangerte jeg spillekveld med en gjeng venner og du kan tro vi hadde det gøy! Vi pleide å invitere inn til flere slike kvelder før vi flyttet til Loftet men måtte slutte pga plassmangel. Nå er vi så heldige å bo i rekkehuset vårt som har stor plass til å arrangere artige kvelder med venner. Vi pleide å spille Alias hver gang vi hadde spillkveld, såpass mye at vi nærmest kunne alle kortene utenatt. Da kunne det ikke passet bedre å få prøve ut Alias Party! Jeg har så gode minner fra spillekveldene våre at jeg hadde gledet meg i flere dager til helgen skulle komme.

Spillet går ut på at man deler seg opp i lag (jo flere lag jo bedre) så skal den ene på laget trekke et kort fra bunken og forklare for lagkameraten sin. Før sanden i timeglasset renner ut skal den som gjetter ha klart å svare på flest mulige ord. Den som forklarer kan ikke si selve ordet og heller ikke bruke kroppsspråk til hjelp. For hvert riktige ord man gjetter flyttes brikken et steg nærmere mål. Når man har tidspress på å forklare ord er det utrolig artig hvor mange rare synonymer og forklaringer man dikter opp, feks “ørkenhummer” for “skorpion”.

Dette spillet skal definitivt få kjørt seg på middagsselskapene våre fremover! Spillet er til salgs i de aller fleste bokhandler og leketøysforretninger. Følg gjerne Tid sammen på facebook der du finner mange gode spill for både liten og stor. 🙂