VESTEN TIL DAMASKKJOLEN

img_8970Idag ble jeg ferdig med å grov-sy vesten. Den er bare sydd sammen og skal etterhvert sys etter mine mål. Siden kjolen skal være ferdig til neste års 17.mai har jeg god tid og vil unødig haste i prosessen.
Etter mye frem og tilbake valgte å gå for en firkantet utringning og vil si meg ganske fornøyd med det. Det blir ikke harde kanter men mer buet som på bildet.
Stoffet til vesten kjøpte jeg fra www.rainboxtekstil.no . OC er ikke særlig begeistret over det og sier selv han ikke klarer å se for seg hvordan resultatet kommer til å bli, mens jeg elsker det! Fargene og mønsteret er utypisk norsk festdrakt og jeg liker det. Det blir noe helt annet, og om kjolen blir slik jeg forestiller meg kommer den til å bli helt nydelig.

Neste steg vil være å finne stoff til skjørtet. Jeg er ikke helt sikker på hva jeg er ute etter, men jeg er sikker på at jeg finner noe virkelig flott som kommer til å passe bra til vesten.

PROSJEKT // DAMASKKJOL

img_8958Jeg har de siste årene hatt lyst til å skaffe meg en bunad men har aldri klart å finne en jeg liker godt nok til å betale 20 ooo + for, så da lager jeg meg likegreit en festdrakt. Den ligner litt på damaskkjolen så jeg tar utgangspunkt i hvordan den ser ut, med noen småendringer.
I dag startet jeg å sy bakstykket på vesten. Fronten er det litt verre med for jeg klarer ikke å bli enig med meg selv på hvilken utringning jeg vil ha. Noen tips? utringning-til-vest