DIY // JULEPYNT

Butikkene er allerede fulle av julegodteri og pynt, og jeg må være ærlig å si at jeg ofte kjenner fristelsen til å ‘bare’ plukke med den fine duken som er litt lik den jeg allerede har men med litt annet mønster, eller de søte hjertene som kan pynte opp treet eller.. ja dere skjønner sikkert hvor jeg skal med dette. Jeg er jo veldig glad i å lage egne møbler, klær og pyntesaker så jeg hiver meg likegreit i gang denne høsten også! 😉
I fjor lagde jeg disse hjertene som jeg dekorerte kvister og juletreet med. Jeg synes det er fint å lage noe nytt hver jul så jeg slipper å kjede blikket. Tenk å måtte pynte med det samme hvert eneste år? Blæh.. 

Denne gangen gikk jeg for en god, gammel klassiker: trolldeig. Jeg kan nesten ikke huske når jeg lagde trolldeig, det må ha vært i barnehagen.
Trolldeig lager du av 1 del vann, 1 del salt og 2 deler mel. Om du ikke er av typen som er så stødig på hånden og ‘fri-skjærer’ figurer kan du bruke pepperkakeformer. Om du tenker å henge opp pynten må du huske å lage et hull.
Det er forskjellige meninger om hvor lenge figurene skal ligge i ovnen og på hvilke grader, men er du som meg som plutselig på skifte en bleie, lage middag, sette på klesvask etc. så setter du ovnen på 50 grader og lar figurene ligge inne til de blir harde. Dette tar noen timer. For å sjekke om figurene er ferdige tar du en skje og banker på de.
Når de har avkjølt seg kan du male figurene. (Jeg anbefaler akryl. )
Når malingen har tørket er det bare å henge opp pynten. IMG_6276IMG_6279

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation