DIY // TOVEDE TØFLER

imageedit_7_8122383363Brrr.. Ja nå er det høst her i sør. Med regnvær og kald vind frister det ikke akkurat å være ute. Jeg er en skikkelig frysepinne i vinterhalvåret og går ikke en dag uten ullsokker eller tøfler. De siste årene har jeg strikket slike tøfler til familien og har forandret litt på oppskriften hver høst. De første tøflene jeg strikket var nesten som ballerinasko, veldig lave på ankelen og de neste ble høyere. Denne gangen har jeg tatt i skikkelig for å få opp lengden og jeg er kjempefornøyd! 🙂

Her kommer oppskriften på tøflene: (str 38-40)
ca 6 stk Ulrika garn, 100 % ull (Nille)
rundpinne str 5
grønnsåpe
Legg opp 100 masker, strikk 28 runder  og fell av 25 masker fra hver side. Strikk 20 runder, så strikk 2 masker vanlig, 2 masker sammen og 2 masker vanlig etc ut pinnen. Strikk 2 runder vanlig og gjenta felling ut neste pinne. Deretter strikker du 2 og 2 sammen ut pinnen og trekker tråden  gjennom på neste.
Når du er ferdig med strikkingen bretter du stykket slik at det ser ut som en tøffel og syr sammen stykkene. Så vrenger du tøflene og legger de i vaskemaskinen med en kork grønnsåpe og vasker de på 40 grader. Når vasken er ferdig tar du på deg tøflene og former de etter foten din, gå litt rundt med de, ta de av og sett de til tørk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation