DIY // FUGLEMAT

IMG_6256Nå som det er så kaldt er det viktig å tenke på de som bor ute og da tenker jeg særskilt på fuglene. Det enkleste vil være å dra på butikken og kjøpe ferdig fuglemat men om du vil ha noe å gjøre en kveld du kanskje kjeder deg er dette en fin liten aktivitet. Den er så enkel at jeg tok med meg småjentene mine da jeg skulle lage slike.
Det du gjør er å blande sammen havregryn og alle slags frø du måtte ha på lager. Har du ferdig fuglefrøblanding bruker du gjerne det. Smelt delfiafett og bland sammen med frøblandingen. Jeg veide ikke opp ingrediensene så når blandingen er litt klissete har du nok delfiafett i. Når dette er blandet tar du frem et stekebrett og kler det med bakepapir. Legg så former utover papiret (vi brukte pepperkakeformer) og hell frøblandingen opp i formene. Bruk en skje til å presse blandingen godt ned i formene så de blir så kompakte som mulig. Deretter lar du dette stå kaldt over natten og neste morgen tar du forsiktig av formene. Bruk en kniv i kantene om formen sitter godt fast. 🙂

Denne helgen har jeg storkost meg skikkelig! OC og jeg fikk barnevakt den ene kvelden og dro på bursdagsfest til ei god venninne av oss og dagen etter fikk jeg være en del med brødrene mine. Siden vi har flyttet fra alle vi kjenner følte jeg at denne helgen gjorde oss veldig godt!

Nå er vi tilbake i Ski og slapper av med siste helgedag før hverdagen kicker inn igjen.
Kos dere! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation